Kommenteeri

Kui suhtes on midagi sassis

Suhtes on alati kaks poolt. Kui suhtes on midagi sassis, siis on lihtne võtta, et üks on paha ja teine on hea. Üks käitub halvasti ja teine on kannataja.
Kas see on ikka nii, et süü on ainult ühel poolel? 
Süüdistada on lihtne ja muidugi mõlemad süüdistavad üksteist. Süü ja vastutus on alati mõlemal poolel.
Aga kui suhtes on midagi sassis, siis võib-olla ei olegi oluline, kes on süüdi, vaid mis on minu vastutus selles. Mida mina tegin või ei teinud? Isegi kui sellest suhtest asja ei saa, siis mis on see, mida ma saaksin ja peaksin teisiti tegema?
Me ei saa muuta teist inimest. Me saame muuta vaid iseennast ja läbi selle muutub ka suhe ja teine inimene. Ja kui ei muutu, siis ei olegi midagi teha, siis tuleb sellega leppida. Aga enne leppimist tasub tõsiselt vaadata iseendasse. Ausalt ja halastamatult vaadata ja tunnistada seda, mida ise olen teinud, miks olen nii teinud ja mis segab teisiti tegemast.

Lisa kommentaar

Email again: